Moderne abstracte schilderijen. Vanuit mijn emotie ‘verwoord’ ik een gedachte, verhaal of een gevoel direct op het doek. De thema’s zijn divers: milieu, politiek maar ook hoop en positiviteit. Elk schilderij vertelt zijn eigen verhaal, maar er blijft voldoende ruimte voor de interpretatie van de toeschouwer. Voor details kun je inzoomen door op het schilderij te klikken.

uit 2007 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Fly Away

2021

“Fly Away” is een werk met spannende motieven die intuïtief tot stand kwamen. Er is veel te ontdekken. De overwegend taupe en grijsblauwe tinten (Wabi Sabi) brengen rust in de compositie. Transparantie en dekkende verflagen wisselen elkaar af en nodigen uit om verder te kijken. Het schilderij is ophangklaar en afgewerkt met een UV-bestendige transparante vernis.

Erosion

2013

Abstract schilderij 'Erosion' in mixed media toont de schoonheid van een natuurlijk landschap door erosie. Het kleurenpalet van dit moderne schilderij is blauw, roestkleur, zalm en zwart. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het werk is klaar om op te hangen.

Passion

2009

Het abstracte schilderij 'Passion' kan op verschillende manieren worden opgehangen: horizontaal en verticaal. Daarom is het werk gesigneerd aan de zijkant. Het kleurenpalet is donkerrood, paars, lavendelblauw, grijsblauw, zwart en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Symphony

2008

Modern abstract schilderij, ontstaan tijdens het luisteren naar muziek. Ik schilder intuïtief en probeer de emotie van de muziek te vangen in mijn werk. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. - SOLD

Carnivalesque

2019

Abstract schilderij 'Carnivalesque' is een surrealistische vertaling van drie dagen carnaval vieren. Het kleurrijke palet is roze, rood, oranje, zalm, wit en een beetje lichtblauw. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Intenzione

2008

Geometrische kunst gaat over de vorm, de kleur, de lijn, de textuur, de compositie en het proces. Als je naar een modern abstract schilderij kijkt, is alleen je eigen interpretatie en wat je voelt van toepassing. Het kleurenpalet is blauw, beige, zwart en wit. De zijkanten zijn van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Flow

2018

Abstractie. "Flow" is een schilderij uit de serie 'Abstracte schilderijen'. De lokaal aangebrachte dikke verflagen (impasto) geven dit moderne werk een sterke uitstraling. De kleuren zijn turkoois naast zwart en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Essenza

2019

Abstractie. Laat je meeslepen door de stroming in plaats van ertegen in te zwemmen (quote). 'Essenza' is een abstract schilderij, opgebouwd uit vele lagen. De hoofdkleur is warm geel, daarnaast zalmkleur en lila. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Hello Sunshine

2019

Modern abstract schilderij. Het begin van een een mooie zonnige dag! Ik schilder wat ik voel. Het resultaat is een zonnig schilderij waarbij het warme geel het eerste opvalt. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is ophangklaar / SOLD

Sparkling Night

2010

Abstract schilderij / Festival. De kleuren zijn blauw, zwart, wit, geel, oranje en rood. De toegepaste impasto techniek brengt diepte in het schilderij en geeft dit kleurrijke schilderij een sterke uitstraling. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Beneath the Surface

2014

Abstract schilderij in gemengde techniek. Met 'Beneath the Surface' in turkooisblauwe tinten ervaar je het ultieme onderwatergevoel.
De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Weathered Wall

2014

Het abstracte schilderij 'Weathered Wall' laat je de schoonheid van verval zien. Naast acryl en zand worden in dit werk ook metaal en draad gebruikt. De kleur is overwegend rustig lichtroze. De zijkanten zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Snow and Ice

2010

Abstractie. 'Sneeuw en ijs' is een winters schilderij. Het werk is laag over laag opgebouwd in uitsluitend blauwe tinten. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen / SOLD

Fuerza

2020

Abstract schilderij / portret van De Ram. Door de impasto-techniek is de zeer sterke textuur (behorend bij dit sterrenbeeld) te zien en te voelen. Het gebruikte kleurenpalet is warm geel en zwart. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Focus

2008

Abstract geometrisch schilderij uit de serie 'Mind'.de titel spreekt voor zichzelf. De structuren van dit abstracte schilderij zijn duidelijk zichtbaar en voelbaar. Dit geeft het werk een sterke uitstraling. De kleuren zijn blauw, beige, oranje, zwart en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Symphony in Red

2012

Abstract schilderij met herfstbladeren in acryl- en olieverf. De kleuren van dit moderne werk zijn intens. Het is een echte eyecatcher aan de muur en geeft de ruimte een positieve energie. De zijkanten zijn meegeschilderd.Het schilderij is klaar om op te hangen / SOLD

The Blues

2008

'Rhythm and Blues' - abstract geometrisch schilderij met ritmische motieven. Je ziet voornamelijk tinten blauw, maar ook beige, bruin, paars en wit. Geometrische kunst is helemaal terug in het moderne interieur, De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

So Incredible

2009

Zo verbazingwekkend de liefde die we hebben. De dingen die we vasthouden, zijn bedoeld om te blijven. Je haalt me erdoorheen. Als ik vast kom te zitten in andere kleine afleidingen. Zo geweldig. Zo geweldig!
(Ilse de Lange). 'Incredible' is klaar om op te hangen omdat de zijkanten van het linnen doek - dikte 4,5 cm. - zijn meegeschilderd.

Interazione

2012

Abstract schilderij 'Eenheid in diversiteit'. Sociaal engagement voor meer rechtvaardigheid. De geschiedenis leert ons dat er nog veel moet veranderen. Maar de politiek heeft hier ook een structurele taak. Denk nu bijvoorbeeld aan 'Black lifes matter'. Dit geometrische schilderij stelt het onderwerp op een abstracte en symbolische manier aan de kaak. Het kleurenpalet is licht turkoois, bruin, zwart en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het werk is klaar om op te hangen.

Memory

2007

Abstract schilderij in mixed media. Thema: De onvoorspelbaarheid van het geheugen. Is het dromerigheid of vergeetachtigheid? 'Memory' laat de verwarring zien in dit moderne schilderij. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd.

Take Five

2010

Modern abstract schilderij, vanuit mijn emotie in vele lagen opgebouwd met paletmessen en mijn handen. Tijdens het schilderen luister ik vaak naar muziek. Het resultaat is een compositie met veel beweging. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. - SOLD

Testa Di Donna

2009

Abstract schilderij / portret. 'Testa Di Donna' is een moderne vertaling van het gelijknamige schilderij van Leonardo da Vinci. Het doek is als ode 'ontstaan' na een studiereis naar Florence. Het kleurenpalet is groen en donkerblauw. De zijkanten zijn meegeschilderd en het is klaar om op te hangen.

Featherlight

2015

Modern abstract schilderij. In dit werk verbeeld ik een euforisch gevoel van geluk, alsof je wordt opgetild en even zweeft. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen / SOLD

Eye Opener

2009

Abstract schilderij in gemengde techniek. Een fascinerend natuurfenomeen 'het zwarte gat' vormde de inspiratie voor dit schilderij. De kleuren zijn bruin, beige, taupe, oranje en zwart. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het werk is klaar om op te hangen.

Fiore

2020

Modern abstract schilderij. Het werk ontstaat, laag voor laag, uit emotie. Er is echter geen regel over wat je precies moet zien. Alleen je eigen interpretatie en wat je voelt is van toepassing. Het bonte kleurpalet is geel, oranje, rood, zwart en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

Indian Summer

2011

Modern abstract schilderij / acryl op linnen. Ik schilder niet wat ik zie maar wat ik voel. Dit abstracte schilderij toont de warme kleuren van een mooie nazomer. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. / SOLD

Eye on You

2012

Abstract schilderij in gemengde techniek. Geluk zit in onze verbinding met anderen. De zichtbaar sterke textuur van dit symbolische paarse schilderij geeft het werk een extra dimensie. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het werk is klaar om op te hangen.

Natural Harmony

2013

Abstract schilderij. Fijne maar levendige kleurtinten uit de natuur verkennen licht en structuren op een harmonieuze en speelse manier. Het kleurenpalet van dit moderne abstracte schilderij is subtiel neutraal: lichtblauw, zandbeige en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het werk is klaar om op te hangen.

Moonlight

2009

Abstractie van het maanlandschap. Het leven zit vol magische momenten. 'Moonlight' is laag voor laag geschilderd met gebruik van paletmessen. Het toegepaste kleurenpalet van dit moderne schilderij is blauw, turkoois, groen en wit. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het werk is klaar om op te hangen.

Tormenta

2010

Abstract schilderij van een draaiende, destructieve, roterende luchtkolom tijdens een orkaan. Klimaatverandering zal de politieke agenda van de hele wereld moeten domineren. De texturen in dit moderne schilderij zijn zichtbaar en voelbaar. Het gebruikte kleurpalet is roze-rood. / SOLD

Geothermal Power

2009

Modern abstract schilderij van een vulkanische uitbarsting. Ik schilder intuïtief wat ik voel bij het horen van zo'n nieuwsbericht. Daarbij maak ik vaak gebruik van gemengde technieken. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd / SOLD

Cosmic Voyage

2019

Modern abstract schilderij in gemengde technieken. Kijk naar de kosmos en voel de energie in kleuren, structuren en beweging. "Cosmic Voyage" is gecreëerd  met schildermessen. De gebruikte kleuren (paars, roze, donkerrood, lichtblauw) en texturen leidden intuïtief, laag voor laag, naar een oppervlak met diepte. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. Het schilderij is klaar om op te hangen.

On the Beach

2018

De sterke textuur van dit abstracte schilderij in gemengde techniek is te zien en te voelen. Het strand is letterlijk voelbaar door het gebruik van grof zand. Het neutrale kleurenpalet dat in dit werk wordt gebruikt, is oker, grijs en wit. / SOLD

Soft Doll

2009

Abstract schilderij van een oude, bijna versleten lappenpop. Dit moderne schilderij staat symbool voor de puurheid en onbevangenheid van kinderen. De zijkanten van het doek zijn meegeschilderd. / SOLD